Czekoladowe muffinki

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Przepis kiedyś dostałam od koleżanki...muffinki wychodzą świetne:) a udekorowane pięknie prezentują się wśród gości

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • Muffinki:
    250 gram mąki
    pól łyżeczki sody+2 łyżeczki proszku do pieczenia
    170 gram cukru kryształu+ cukier waniliowy
    tabliczka czekolady mlecznej
    2 łyżki kakao
    250ml mleka
    90ml oleju
    duże jajo
    Masa
    pól litra mleka
    2 budynie waniliowe+ łyżka stołowa mąki
    szkl cukru kryształu+cukier waniliowy
    kostka margaryny palmy

    papilotki

Czekoladowe muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na muffinki: składniki ''suche'' zmieszać razem składniki ''mokre'' zmieszać. Połączyć, wymieszać widelcem. Nałożyć do papilotek piec 20min gdy będą chłodne udekorować
  • 2. Z podanych składników ugotować budyń. Margarynę utrzeć na biały puch po czym dodać chłodny budyń.
    Masę podzielić i zabarwić na zielony niebieski żółty czerwony i zostawić trochę białej
  • 3. Udekorować muffinki wg własnej fantazji

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy