Chlebek wigilijny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chlebek był hitem podczas zeszłorocznych świąt. W tym roku też go zrobię.

Składniki:

  • ● kilogramowy bochenek chleba
    ● wędzona makrela
    ● 2 jajka
    ● 3-4 kiszone ogórki
    ● 3-4 łyżki miękkiego masła
    ● sól
    ● pieprz

Chlebek wigilijny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo
    i obieramy. Z makreli usuwamy
    ości. Jajka i ogórki drobno
    kroimy. W chlebie odcinamy
    piętki, wydrążamy miąższ.
  • 2. Miąższ mieszamy z rybą,
    ogórkami i jajkami. Dodajemy
    masło. Doprawiamy i wyrabiamy
    na jednolitą masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy