Filety faszerowane cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Danie własnego autorstwa sposób wykonania łatwy i tani.

  • 40 min

Składniki:

  • Składnik: - 4 porcje
    0k. 400 gram fileta
    4 cebule
    Łyżka przecieru
    Łyżka ketchupu
    sól
    pieprz
    olej
    bułka tarta

Filety faszerowane cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cebulowe kwadraciki 1. Przygotowanie farszu:
    Cebule obrać pokroić w prążki podsmażyć na rozgrzanym oleju dodać ketchup przecier sól wymieszać i zagotować.
    Fileta myjemy osuszamy i rozbijamy cienko.Potem oprószamy solą i pieprzem wkładamy farsz i zwijamy w kwadracik.Obtaczamy w rozkłóconym jajku panierujemy w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju.Podawać z ziemniakami.

Porady

Notka redakcyjna

PP_11-2015

Komentarze

Podobne przepisy