Bigos z cukinii z gruszką, kiełbasą i ziołami

0 (0 ocen)

Szybkie i smaczne, Przepisy na obiad

Składniki:



  • 200g kiełbasy dobrego gatunku
    2 cukinie
    1 gruszka
    1 cebula
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    3 łyżki skiełkowanej pszenicy
    olej
    2 łyżki posiekanej pietruszki
    łyżka majeranku
    łyżeczka ziół dalmatyńskich
    2 szcz curry

Bigos z cukinii z gruszką, kiełbasą i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule siekamy i szklimy na oleju, dodajemy do niej kiełbase pokrojona w kostke i podsmażamy wszystko ok 5 minut. Cebule i kiełbasę przekładamy do garnka, zalewamy koncentratem pomidorowym rozpuszczonym w pół szklanki wody. Dodajemy pszenicę, pokorjoną w kostkę gruszke i posiekana pietruszkę. Gotujemy wszystko 5-7 minut. W tym czasie myjemy cukinie i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka razem z curry i gotujemy 10 minut. Dodajemy zioła, doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy