Zupa ziemniaczana z porem, boczniakami i boczkiem.

0 (0 ocen)

  • 35 min

Gęsta pożywna zupa z porem i boczniakami. Idealna na jesienny obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • 600 g ziemniaków,
    marchewka,
    liść laurowy,
    ziele angielskie,
    3 litry wody,
    200 g boczku pokrojonego w kostkę,
    por,
    200 g boczniaków,
    sól, pieprz do smaku,

Zupa ziemniaczana z porem, boczniakami i boczkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ziemniaki pokrojone w kostkę 1. Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do gotującej się wody z zielem angielskim i liściem laurowym.
    Gdy warzywa będą już miękkie można je trochę rozdrobnić blenderem lub zwykłym tłuczkiem do ziemniaków.
    Podsmaż boczek na ładne skwarki.
  • Dodanie do zupy pora i pokrojonych boczniaków. 2. Por i boczniaki pokrój w paski, dodaj do zupy i chwilę gotuj około 5 minut. Następnie dodaj boczek, wymieszaj, dopraw do smaku sola i pieprzem.
    Podaj z pieczywem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy