Zupa ziemniaczana z chorizo

0 (0 ocen)

Hiszpańska zupa , która dzięki kiełbasie chorizo zyskuje niepowtarzalny smak .

Składniki:

  • 2 czerwone papryki

    30 dag kiełbasy chorizo

    700 g ziemniaków

    1 puszka pomidorów krojonych

    2 ząbki czosnku

    1 l bulionu warzywnego

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    1 łyżeczka tymianku

    1 łyżeczka rozmarynu

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    1 łyżka przyprawy w płynie Maggi

    olej do smażenia

Zupa ziemniaczana z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić w grubą kostkę , a chorizo w półplasterki .

    W garnku rozgrzać olej i przesmażyć na nim paprykę i kiełbasę .

    Po 10 minutach dodać obrane , umyte i pokrojone w ćwierćplasterki ziemniaki , pomidory z puszki i przeciśnięty przez praskę czosnek .

    Całość doprawić słodką papryką , tymiankiem i rozmarynem .

    Zalać bulionem i gotować 30 minut .

    Doprawić do smaku solą , pieprzem i przyprawą Maggi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy