Zupa z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zupa z młodej kapusty ugotowana na karczku wieprzowym.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda kapusta 1 główka
    młoda marchew 3 szt.
    młode ziemniaki 2 szt.
    korzeń pietruszki 1 szt.
    karczek wieprzowy 20 dag
    koper
    natka pietruszki
    sól do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    pasta rosołowa 1 łyżka
    czosnek 2 ząbki
    suszone pomidory 1 łyżka

Zupa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z młodej kapusty. 1. Wymyty, pokrojony w większą kostkę karczek gotujemy 30 minut we wrzącej osolonej wodzie razem z pokrojoną pietruszką, marchwią i ziemniakami. Po tym czasie dodajemy poszatkowaną kapustę, pastę rosołową, pomidory suszone, drobno pokrojoną natkę pietruszki, koper, czosnek, sól i pieprz do smaku. Gotujemy do miękkości składników. Jeżeli składniki zupy będą miękkie, próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy