Zupa z maślaków, rydzów i młodych kań

  • wyświetlono: 35 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Aromatyczna zupa grzybowa.

  • 6 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

pół łubianki grzybów: rydzów, maślaków i kań
2 litry bulionu
3-4 ziemniaki
marchewka
250 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
2-3 liście laurowe
2-3 roztarte ziela angielskie
sól morska
pieprz kolorowy
lubczyk
natka pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa z maślaków, rydzów i młodych kań

  • 1. Do bulionu dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i marchewkę oraz pokrojone w kawałki grzyby. Dodajemy liście laurowe oraz pokruszone ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Gdy warzywa i grzyby są już ugotowane wlewamy śmietanę, ponownie doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki i lubczykiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zupa grzybowa

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa z jarmużem i maślakami

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa z jarmużem i maślakami

Jarmuż należy do rodziny kapustowatych....

Zupa z młodej kapusty

Dodane przez: Di bloguje

Zupa z młodej kapusty

To taka lżejsza wersja kapuśniaka,...

Zupa z młodych ziemniaków i cukinii

Dodane przez: agatab

Zupa z młodych ziemniaków i cukinii

Zupa, która należy do tych łatwych...

Zupa z młodego szpinaku i rukoli

Dodane przez: kasiac

Zupa z młodego szpinaku i rukoli

Pyszna, zdrowa, lekka zupa. Dodatek...

Zupa ze świeżych maślaków z makaronem łapankowym

Dodane przez: jania

Zupa ze świeżych maślaków z makaronem łazankowym

Klasyczna zupa, której smak pamiętam...

Zupa krem z młodych ziemniaków i cukinii

Dodane przez: JustKuchcik

Zupa krem z młodych ziemniaków i cukinii

Pyszna zupa krem z tak długo wyczekiwanych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE