PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Zupa z maślaków, rydzów i młodych kańhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/81/zupa_5.jpeg32641840http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-z-maslakow-rydzow-i-mlodych-kan
pół łubianki grzybów: rydzów, maślaków i kań
2 litry bulionu
3-4 ziemniaki
marchewka
250 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
2-3 liście laurowe
2-3 roztarte ziela angielskie
sól morska
pieprz kolorowy
lubczyk
natka pietruszki
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa z maślaków, rydzów i młodych kań
1.
Do bulionu dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i marchewkę oraz pokrojone w kawałki grzyby. Dodajemy liście laurowe oraz pokruszone ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Gdy warzywa i grzyby są już ugotowane wlewamy śmietanę, ponownie doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki i lubczykiem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze