Zupa z maślaków, rydzów i młodych kań

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczna zupa grzybowa.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół łubianki grzybów: rydzów, maślaków i kań
    2 litry bulionu
    3-4 ziemniaki
    marchewka
    250 ml kwaśnej wiejskiej śmietany
    2-3 liście laurowe
    2-3 roztarte ziela angielskie
    sól morska
    pieprz kolorowy
    lubczyk
    natka pietruszki

Zupa z maślaków, rydzów i młodych kań - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodajemy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i marchewkę oraz pokrojone w kawałki grzyby. Dodajemy liście laurowe oraz pokruszone ziele angielskie. Gotujemy do miękkości ziemniaków. Gdy warzywa i grzyby są już ugotowane wlewamy śmietanę, ponownie doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki i lubczykiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy