Zupa z cieciorką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciecierzyca jest swietna do róznych rzeczy

  • 60 min

Składniki:

  • 1 udko
    2 ziemniaki
    1 marchewka
    150 g suchej ciecierzycy
    pół cebuli
    2 ząbki czosnku
    2 ziarenka ziela angielskiego
    pół łyżeczki bazylii
    pół łyżeczki majeranku
    koperek i natka pieruszki

Zupa z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę namoczyć najlepiej na całą noc. Udko oczyścić zalać wodą i wstawić na ogień, dodać cebulę , marchewkę, ziele angielskie i zagotować, dodać ciecierzycę i gotować ok 20 min, udko wyjąć, po czym dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, oddzielić mięso od kości i dodać do zupy. Doprawić do smaku, dodać bazylię i majeranek, pogotować chwilkę i gotowe .
    Posypać koperkiem i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy