1,5 litra wody
5 średnich ziemniaków
kawałek selera
3 marchewki
1 pietruszka
1 mała cebula
0,5 kg pieczarek
2 łyżki oleju
1 szklanka swojskiego mleka
1 łyżka mąki
sól do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa pieczarkowa
1.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew, seler, pietruszkę, myjemy i kroimy wzdłuż. Wkładamy do garnka z wodą.
Obieramy pieczarki i cebulę, kroimy na drobno i smażymy na rozgrzanym oleju i dodajemy do garnka. Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. W mleku rozprowadzamy mąkę i wlewamy do ugotowanej zupy, solimy.
Gotujemy razem przez chwilę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze