Zupa Napoli z mięsem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Drugie danie i zupa komu się chce robić w upalne dni lata, po prostu zróbmy zupę z mięsem.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • ½ kg ziemniaków
    • 3 marchewki
    • 1 pietruszka duża
    • Sól
    • Cebula
    • 2 papryki czerwone
    • 1 papryka żółta
    • 1 cukinia
    • Szczypta czosnku
    • Brokuł
    • Sos w proszku fix do spaghetti Napoli
    • Papryka ostra
    • 2 kostki rosołowe

Zupa napoli z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Ziemniaki, Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, solimy i gotujemy
    Mięso również kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
  • warzywa 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na drugiej patelni na rozgrzanym oleju
    Do cebuli dodajemy pokrojone papryki w paski oraz obraną pokrojoną w paski cukinie
  • brokuł 3. Do ziemniaków dodajemy kostki, rosołowe, łączymy z mięsem oraz warzywami
    10 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojonego na małe różyczki brokuł
  • sos 4. Fix rozrabiamy w jednej szklance zimnej wody i hartując wlewamy do zupy, doprawiamy papryką ostrą, chwilkę gotujemy
  • zupa 5. Zupa gotowa
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy