Zupa mekyskańska

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczna i sycąca zupa.

  • 60 min

Składniki:

  • - o, 5 kg mięsa mielonegi
    - puszka kukurydzy
    - puszka pokrojonych pomidorów
    - puszka czerwonej fasoli
    - 4 ząbki czosnku
    - 1, 5 l bulionu
    - przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżka słodkiej papryki
    - 1 łyżeczka ostrej papryki
    - 2 łyżki koncentratu pomidorowego

Zupa mekyskańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa meksykańska 1. 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    2. Mięso i cebulę smażymy na oliwie 15 minut.
    3. W garnku podsmażamy czosnek. Dodajemy kukurydzę, fasolę, pomidory i i słodką oraz ostrą paprykę.
    4. Całość zalewamy bulionem, dodajemy mięso i cebulę i gotujemy na wolnym ogniu ok. 50 minut
    5. Pod koniec gotowania dodajemy koncentat i przyprawy,
    6. Podajemy z żółtym serem pokrojonym w paski śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy