Zupa krem z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 40 min

Idealna zupa dla wielbicieli pieczarek i bezmięsnych potraw.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg pieczarek
    1 duża cebula
    1 łyżka masła
    400 g śmietany 18%
    1,2 l wody (gorącej)
    4 łyżki posiekanego lubczyku
    grzanki lub paluchy chlebowe
    sól ,pieprz

Zupa krem z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa krem z pieczarek 1. Pieczarki myjemy ,osuszamy i kroimy na 4 części. Razem z posiekaną cebulą ,dusimy na maśle. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy wodą ,dodajemy posiekane liście lubczyku i gotujemy. Zupę miksujemy ,dodajemy śmietanę i podgrzewamy kilka minut ( nie zagotowujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami lub z paluchami chlebowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy