Zupa - krem z kalarfiora

0 (0 ocen)

  • 20 min

Zupy warzywne - kremy mają jedwabistą konsystencję i są bardzo smaczne.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki dla 4 os.
    1 kalafior
    1 l bulionu
    ½ pora
    1 pietruszka
    2 łyżki śmietany
    50 g płatków migdałowych
    50 g żurawiny
    Koperek, sól, pieprz

Zupa - krem z kalarfiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodać oczyszczone warzywa i ugotować do miękkości, całość zmiksować, dodać przyprawy i śmietanę. Uprażyć migdały na suchej patelni i dodać do kremu. Koperek posiekać i razem z żurawiną dodać do kremu.

Komentarze

Podobne przepisy

4.82 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie
krem z kurek

4.82 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa krem z kurek

ilka Pyszna gęsta zupa z kurek i ziemniaków.