Zupa - krem z fasolki szparagowej

0 (0 ocen)

Pyszna , łatwa do przygotowania i zdrowa zupa , która zasmakuje również dzieciom

Składniki:

  • 2 l bulionu drobiowego

    500 g żółtej fasolki szparagowej

    2 marchewki

    3 ziemniaki

    1 łyżka domowej vegety

    1 łyżeczka lubczyku ogrodowego

    szczypta świeżo zmielonej papryczki chili

Zupa - krem z fasolki szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z fasolki szparagowej poodcinać końce , opłukać ją i przekroić na pół .

    Marchew i ziemniaki obrać , opłukać i pokroić w kostkę .

    W gorącym bulionie gotować warzywa ok. 30 minut do miękkości .

    W międzyczasie zupę doprawić vegetą , lubczykiem ogrodowym i papryczką chili .

    Zupę zmiksować na gładki krem za pomocą blendera .

    Zupę podawać udekorowaną kleksem śmietany 18 %

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy