Zupa krem z białych warzyw

0 (0 ocen)

  • 60 min

swym aromatem i smakiemzawdzięcza selerowi

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    1 seler
    1 biała cebulka
    biała część pora
    1 ząbek czosnku
    2 ziemniaki
    0,5 l wody/bulionu
    sól, pieprz

    dekoracja:

    papryka
    zielona soczewica

Zupa krem z białych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, seler obieramy i kroimy w kostkę. Kalafiora dzielimy na różyczki.
    Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Białą część pora dobrze oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy selera i ziemniaki, potem cebulkę, czosnek i pora. Podsmażone warzywa rzucamy do garnka dodajemy kalafiora i zalewamy wodą/bulionem. Gotujemy do miękkości. Miksujemy. Doprawiamy do smaku. Nakładamy i dekorujemy.

Komentarze

Podobne przepisy