Zupa-krem buraczkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę buraczkową w mojej wersji.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie upieczone buraczki
    2 średnie marchewki
    1 średnia pietruszka
    4 średnie ziemniaki
    0,5 l bulionu
    sól, pieprz
    200 ml jogurtu naturalnego
    płatki migdałowe

Zupa-krem buraczkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy. Bulion wlewamy do garnka i wstawiamy na mały gaz. W tym czasie kroimy drobno marchewki, pietruszkę i ziemniaki. Wkładamy do gotującego się bulionu i gotujemy. Buraczki obieramy i kroimy drobno, dokładamy do zupy i gotujemy przez 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Następnie dodajemy jogurt naturalny i razem zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i blendujemy na krem. Podajemy zupę posypaną płatkami migdałowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy