Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

Pyszna i sycąca zupa najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem

Składniki:

  • 80 dag mięsa wieprzowego
    2 cebule
    0,5 l słoik ogórków konserwowych
    0,5 l słoik papryki konserwowej
    sól, pieprz
    kostka rosołowa
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    pęczek natki pietruszki

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w średnią kostkę i gotujemy do miękkości. Jeżeli woda jest za tłusta odlewamy trochę wody i wlewamy czystej. Cebulę, ogórki, paprykę kroimy w kostkę, szklimy na oleju i dodajemy do zupy. Wrzucamy kostkę rosołową , doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy około 30 minut aż warzywa zmiękną, na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekaną natkę pietruszki. W 1/2 szklanki zimnej wody rozpuszczamy 5 łyżek mąki pszennej dodajemy trochę gorącego wywaru i zagęszczamy zupę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy