Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo dobre i pozywne jednogarnkowe danie.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gr miesa wolowego gulaszowego
    300 gr miesa wieprzowego gulaszowego
    2 papryki czerwone
    2 duze ziemniaki
    2 cebule
    2 marchewki
    pol selera
    2 lyzki koncentratu pomidorowego
    lisc laurowy
    sol,pieprz
    szczypta ostrej papryki(opcjonalnie)
    1l bulionu warzywnego(moze byc z kostki rosolowej)
    maka
    olej do smazenia miesa

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w kostke i dusimy na oleju dodajac mieso pokrojone na drobne kawalki i oproszone maka,jak sie tylko przyrumieni dodajemy kolejno pokrojona papryke,marchewke,seler ,ziemniaki i lisc laurowy i podlewamy bulionem warzywnym z rozpuszczonym w nim koncentratem warzywnym,doprawiamy do smaku i gotujemy 70'na wolnym ogniu.

Porady

Papryke swieza mozna zastapic konserwowa,ktora zaostrzy smak potrawy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy