ZUPA DYNIOWA Z MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Rozgrzewająca, idealnie gładka zupa z dyni z imbirem i sokiem pomarańczowym

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g dyni
    1 łyżka masła
    1/2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki startego imbiru
    szczypta imbiru w proszku
    1/3 szkl. soku pomarańczowego
    bulion warzywny
    80 ml śmietanki
    pieprz
    sól
    1/2 szklanki makaronu łezki
    natka pietruszki do dekoracji

Zupa dyniowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron łezki ugotować al dente.
    Dynię obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle i oliwie z oliwek podsmażyć dynię ze świeżym imbirem. Po 2 minutach posolić dynię. Podsmażać jeszcze 3 minuty. Przyprawić imbirem w proszku, wlać sok pomarańczowy oraz zalać bulionem tak aby przykryć dynię. Gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy