Zupa dyniowa z marchewką i ziemniakami

3.5 (10 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna, prosta i rozgrzewająca zupa z dyni, która dzięki różnym dodatkom będzie smakować inaczej, a podana z grzankami smakuje wybornie.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dynia 1 średnia,
    marchewki 2,
    ziemniaki 3 szt,
    cebule 2 szt,
    kawałek świeżego imbiru,
    sól i pieprz do smaku,
    woda lub bulion warzywny około 2 litrów,
    Dodatkowo;
    grzanki,
Wystaw ocenę:

3.5 (10 ocen)

Zobacz również:

Zupy Bulion Grzanki

Zupa dyniowa z marchewką i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa dyniowa 1. Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, następnie pokroić na kawałki.
    Ziemniaki obrać opłukać, pokroić w większą w kostkę.
    Cebulę po obraniu również pokroić w kostkę.
    Marchewkę obrać i pokroić w plastry.
    Do garnka włożyć przygotowane warzywa, dolać około 2 litrów wody lub bulionu warzywnego , posolić i gotować około pół godziny.
    Pod koniec gotowania dodać obrany, pokrojony imbir oraz szklankę rosołu, zmiksować na papkę.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować