ziemniaczki z pieca

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekko pikantne, czosnkowe, dobrze doprawione ziemniaczki będą idealnym dodatkiem do obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg małych ziemniaczków
    1 ząbek czosnku
    szczypta chilli
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju

Ziemniaczki z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie wyszorować szczotką pod bieżącą wodą. Podgotować z osolonej wodzie przez kilkanaście minut. Wystudzić. Olej wymieszać z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Natrzeć ziemniaki. Przełożyć na blaszkę i piec około 30 minut w 180*C.

Porady

Ziemniaki można od razu wrzucić do piekarnika, bez gotowania. Należy jednak wydłużyć czas pieczenia.

Komentarze

Podobne przepisy