Ziemniaczki z pieca

5 (154 ocen)

Idealne zarówno do grilla jak i na zimowe imprezy domowe.

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
    2 czerwone cebule
    kilka gałązek bazylii
    100 ml oliw
    kilka ząbków czosnku
    2 łyżki octu balsamicznego
    sól
    pieprz
    papryka w proszku
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaczki z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w plastry.
  • 2. 2Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, następnie dodajemy do niego oliwę , ocet i przyprawy (proporcje według własnego uznania).
  • 3. Ziemniaki wykładamy do blaszki z wysokimi bokami, posypujemy cebulą i bazylią, zalewamy przygotowaną oliwą z przyprawami.
  • 4. Pieczemy ok. 1 godz. w 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować