Zapiekane ziemniaki w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Takie ziemniaczki robi moja babcia.i podaje je z klopsikami (małymi mielonymi), a ja z małymi kąskami kurczaka i sałatką.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    śmietana 18%
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz,majeranek

Zapiekane ziemniaki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy na ok 0,5 cm plastry. Do śmietany dodajemy płask łyżeczkę soli i szczyptę pieprz, majeranek, przepuszczony przez praskę czosnek.
    Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy