Zapiekane warzywa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne i lekkie danie.Może być dodatkiem do obiadu lub samym lekkim obiadem.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała cukinia
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 pomidor
    125 g mozzarelli
    sól,pieprz i zioła prowansalskie
    odrobina masła

Zapiekane warzywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy i kroimy : cukinię w pół plastry, pomidorka w plastry a paprykę w cząstki (1 papryka to 8 cząstek).Mozzarellę odcedzamy.Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną masła a następnie układamy naprzemiennie cukinię, paprykę żółtą, cukinię, paprykę czerwoną. Na wierzchu układamy plastry pomidora.Posypujemy solą,pieprzem i ziołami-do smaku. Na tym układamy kawałki mozzarelli . Wkładamy warzywa po piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni-do momentu aż mozzarella się rozpuści.Podajemy od razu. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy