WARZYWA ZAPIEKANE Z DWOMA SERAMI

4.99 (188 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna zapiekanka warzywna - idealna jako dodatek do obiadu lub sycące danie. :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 średniej wielkości ziemniaków,
    opakowanie mozzarelli,
    10 dag tartego sera żółtego,
    opakowanie warzyw na patelnię po polsku (450 g - ziemniaki, pieczarki, marchewka, fasolka szparagowa),
    sól,
    susz z liści pietruszki,
    czosnek staropolski,
    curry,
    słodka papryka.
Wystaw ocenę:

4.99 (188 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Warzywa zapiekane z dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotuję w osolonej wodzie, kroję w plastry.
    Warzywa podsmażam na oleju (pod przykryciem przez 10 minut, co jakiś czas mieszam) z dodatkiem przypraw - natki pietruszki, soli i czosnku.
    Układam warstwy zapiekanki - ziemniaki (oprószam papryką i curry), ser żółty, warzywa, półplasterki mozzarelli. Całość posypuję słodką papryką.
    Zapiekam w 180 stopniach przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować