Zapiekane warzywa z mięsem z piekarnika

4.5 (185 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane warzywa z mięsem schabem to syty i pełnowartościowy kolorowy posiłek, zamiast mięsa można użyć ulubionej ryby. Taki obiadek przygotujecie szybko i zaspokoi głód na kilka godzin.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    4 ziemniaki
    6 pieczarek
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki żółtej
    zioła prowansalskie
    przyprawa do wieprzowiny
    oliwa z oliwek
    czosnek
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane warzywa z mięsem z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć a następnie pokroić w kostkę, następnie oprószyć w przyprawie do wieprzowiny. Ziemniaki obrać i obgotować ok 10 minut z dodatkiem soli.
  • zapiekane warzywa z mięsem 2. Warzywa pokroić w kostkę lub paski i przełożyć wraz z mięsem i obgotowanymi ziemniakami do naczynia żaroodpornego, polać oliwą z oliwek i posypać ziołami.
  • 3. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 60 minut w 180 stopniach do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować