Tak przygotowane warzywa z mięsem schabem to syty i pełnowartościowy kolorowy posiłek, zamiast mięsa można użyć ulubionej ryby. Taki obiadek przygotujecie szybko i zaspokoi głód na kilka godzin.
60 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 kotlety schabowe
4 ziemniaki
6 pieczarek
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
1/2 papryki żółtej
zioła prowansalskie
przyprawa do wieprzowiny
oliwa z oliwek
czosnek
sól
Zapiekane warzywa z mięsem z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć a następnie pokroić w kostkę, następnie oprószyć w przyprawie do wieprzowiny. Ziemniaki obrać i obgotować ok 10 minut z dodatkiem soli.
2.Warzywa pokroić w kostkę lub paski i przełożyć wraz z mięsem i obgotowanymi ziemniakami do naczynia żaroodpornego, polać oliwą z oliwek i posypać ziołami.
3.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 60 minut w 180 stopniach do miękkości mięsa.
Komentarze