Pyszne,kolorowe, ciasto z serem,zachwycające delikatnym smakiem i aromatem,idealne na ciepłe wiosenne dni. Super pomysł na wiosenny sernik inny niż wszystkie.Polecam.
Biszkoptowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser zemleć.Żółtka utrzeć z cukrem i masłem,dodać budyń. Z białek ubić pianę i dodać do sera, lekko zamieszać.
Ciasto: Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem. Dodać proszek z mąką, olejek cytrynowy i olej, cały czas ucierając. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta i lekko zamieszać. Ciasto podzielić na 3 części: do pierwszej części dodać kakao, do drugiej - barwnik zielony, do trzeciej - barwnik żółty.
Przygotowanie do pieczenia:
Do formy nałożyć równo ser. Na ser układać łyżeczką ciasta: kakaowe, żółte i zielone na przemian, tworząc małe pola szachownicy.
Piec w temp. 160-180 stopni C przez 60 min.
Komentarze