Wiosenny omlet z kiełkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny, puszysty omlet z zatopionymi kiełkami rzodkiewki. wiosna na talerzu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 łyżka oleju
    szczypta soli
    1 zaokrąglona łyżeczka mąki
    1 łyżeczka masła
    20 g kiełków rzodkiewki

Wiosenny omlet z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka roztrzepać z olejem, dodać do białek, delikatnie wymieszać łyżką. Dolać mąkę, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, wylać masę na omlet, na wierzch rozłożyć kiełki. Patelnię przykryć pokrywką, zmniejszyć do minimum najmniejszy palnik. Smażyć, nie przewracając aż do ścięcia się wierzchu, ok. 12-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy