Wiosenny twarożek z kiełkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Twarożek pełen witamin i smaków wiosny. Kiełki sama wyhodowałam i zachęcam was do tego bo to samo zdrowie.Taki twarożek możemy w słoiczku zabrać do pracy, szkoły.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kiełki rzodkiewki i lucerny
    250 g sera półtłustego
    2 łyżki jogurtu greckiego
    sól, pieprz
    6 rzodkiewek
    1/3 ogórka zielonego
    szczypior zielony
    papryczka chilli żółta
    1/2 papryki czerwonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie Ser

Wiosenny twarożek z kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek przekładam do miski, dodaję jogurt i miksuję blenderem żeby był puszysty. Paprykę kroję w kostkę, ogórka też kroję w kostkę i rzodkiewkę. Dodaję do serka, doprawiam solą, pieprzem. Do miski przekładam połowę kiełek, na to serek, i dekoruję reszta kiełek i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować