Delikatna pyszna babka wielkanocna której nie może zabraknąć na stole. Najprostsza do zrobienia.
50 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
jajka 5 szt
mąka 1,75 szkl
kisiel cytrynowy 1 torebka
sok z cytryny z 1,5 szt
skórka z cytryny z 1,5 szt
masło roślinne 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szkl
Wielkanocna babka cytrynowa z kisielem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem na jasną pulchną masę. Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać porcjami mąkę cały czas miksując. Następnie dodać startą skórkę i sok z cytryny. Ostrożnie wlać roztopione i ostudzone masło. Miksować aż masło połączy się z ciastem.
Przelać do formy i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.
Komentarze