Wielkanocna babka cytrynowa z kisielem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatna pyszna babka wielkanocna której nie może zabraknąć na stole. Najprostsza do zrobienia.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt
    mąka 1,75 szkl
    kisiel cytrynowy 1 torebka
    sok z cytryny z 1,5 szt
    skórka z cytryny z 1,5 szt
    masło roślinne 20 dag
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    cukier 1 szkl

Wielkanocna babka cytrynowa z kisielem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na jasną pulchną masę. Mąkę wymieszać z kisielem i proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodawać porcjami mąkę cały czas miksując. Następnie dodać startą skórkę i sok z cytryny. Ostrożnie wlać roztopione i ostudzone masło. Miksować aż masło połączy się z ciastem.
    Przelać do formy i piec ok. 40 minut do suchego patyczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy