watróbka w słodko kwaśnym sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

idealnie miękkie , delikatne wątróbki ze słodko kwaśnym sosem:)mniam:)

  • 40 min

Składniki:

  • -60 dkg kurzej wątróbki
    -dwie cebule
    -majeranek (ja użyłam świeżego:) )
    -kwaśnie jabłko
    -łyżka miodu
    -dwie łyżki mąki
    -szklanka mleka
    -przyprawy-sól, pieprz itp.

Watróbka w słodko kwaśnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mniamiiii 1. Z wątróbki usuwamy blony a następnienamaczamy w mleku (można ten punkt pominąc:P)
    Cebule z majerankiem przesmażyć na oleju aż sie zarumieni, dodac jabłka pokrojone w talarki, dusic na malym ogniu aż jabłuszka będą sie rozpadać:) potem dodac łyżeczke miodu i energicznym ruchem zamieszac:) Zdjąc z ognia , odstawic:)
    ... i czas zabrać sie za wątróbke:
    Namoczoną w mleku wątróbke obtoczyć w mące, wrzucic na rozgrzany olej i smażyc:)
    Gdy już będzie gotowa podawać ją razem z wczesniej wykonanym sosem:)

    powodzenia:P

Porady

wątróbki nie solic w trakcie przyrządzania , tylko podczas wydawania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy