Delikatny, aksamitny smak zupki jest o niebo lepszy od tej tradycyjnej...
30 min
Składniki:
- 1 l wody
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 mała cebula (posiekana w piórka)
- 1 mały por (lub połowa przeciętego wzdłuż na talarki)
- 1 duża marchew
- 1 duża garść selera naciowego posiekanego
- 2 małe ziemniaki
- 10 szt. brukselek
- 50 g serka topionego śmietankowego
- pieprz, maggi w płynie
- 1 łyżka masła
Zupa warzywna z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i zalewamy wodą. Dodajemy brukselkę oraz ziemniaki i natkę pietruszki. Podgrzewamy. W tym czasie na maśle podduszamy por, seler i cebulkę, a następnie dodajemy do zupy. Doprawiamy pieprzem i maggi. Na koniec dodajemy serek i gotujemy do rozpuszczenia.
Komentarze