Zupa Warzywna z serkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatny, aksamitny smak zupki jest o niebo lepszy od tej tradycyjnej...

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 l wody
    - 1 pęczek natki pietruszki
    - 1 mała cebula (posiekana w piórka)
    - 1 mały por (lub połowa przeciętego wzdłuż na talarki)
    - 1 duża marchew
    - 1 duża garść selera naciowego posiekanego
    - 2 małe ziemniaki
    - 10 szt. brukselek
    - 50 g serka topionego śmietankowego
    - pieprz, maggi w płynie
    - 1 łyżka masła

Zupa warzywna z serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach i zalewamy wodą. Dodajemy brukselkę oraz ziemniaki i natkę pietruszki. Podgrzewamy. W tym czasie na maśle podduszamy por, seler i cebulkę, a następnie dodajemy do zupy. Doprawiamy pieprzem i maggi. Na koniec dodajemy serek i gotujemy do rozpuszczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy