Warstwowa z arbuzem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię oryginalne zestawienia smaków. Połączenie słonej fety ze słodkim arbuzem okazało się strzałem w dziesiątkę. Mój mąż i przyjaciele byli zachwyceni.

Składniki:

  • 1,5 kg arbuza
    cebula
    1 op. sera feta
    natka pietruszki
    oliwa
    sok z połowy cytryny

Warstwowa z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, skrapiamy sokiem z cytryny, delikatnie ugniatamy w miseczce, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy, by się
    przemacerowała.
  • 2. Arbuza kroimy w plastry, miąższ odkrawamy nożem od skórki, oczyszczamy z pestek, kroimy w kostkę i wkładamy do salaterki.
  • 3. Na arbuzie układamy warstwę cebuli, a następnie pokrojony w kostkę ser feta.
  • 4. Sałatkę posypujemy posiekaną natką pietruszki i skrapiamy oliwą. Wstawia my na 30 minut do lodówki.

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy