Waniliowe babeczki bałwanki

0 (0 ocen)

Mięciutkie i puszyste babeczki które cudownie pachną wanilią :)

Składniki:


  • 200 g mąki
    150 g margaryny
    100 g drobnego curu
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 jajka
    laska wanilii

    ozdoby cukiernicze

Waniliowe babeczki bałwanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło miksujemy z cukrem i ziarenkami z wanilii.

    Dodajemy jajka cały czas miksując.

    Następnie dodajemy przesianą mąke z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.

    Masę przekładamy do foremek na babczeki i pieczemy około 25 miunut w 180 stopniach.

    Ja babeczki upiekłam w foremkach w kształcie bałwanków i ozdobiłam je groszkami czekoladowymi, kuleczkami gocce, cukrowymi ozdobami i jadalnymi pisakami.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy