Wytrawne, małe serniczki z tuńczykiem. Wierzch udekorowany jest kleksem z kwaśnej śmietany posypanej mieszanką ziaren.
30 min
Składniki:
porcja na 8 szt.:
200 g mielonego białego sera
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżka oleju rzepakowego
szczypta soli
1/2 łyżeczki czerwonej papryki w proszku
2 duże jajka
2 zaokrąglone łyżki mąki pszennej
Tuńczykowe serniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka odcedzić, wyłożyć do miski, zmiksować blenderem. Dodać ser, olej, sól, paprykę w proszku, całe jajka i mąkę pszenną, zmiksować na jednolitą masę. Wyłożyć do 8 papierowych papilotek ułożonych w formie do pieczenia muffinek. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25 minut. Ostudzić.
Komentarze