Tuńczykowe masło

  • wyświetlono: 342 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne smarowidło, dobre do pieczywa pełnoziarnistego, grzanek, tostów lub bagietki. Potrzebne będą: masło, tuńczyk w sosie własnym, przyprawy, inne ulubione dodatki i 5 minut na przygotowanie. Można je również przygotować z wędzonym łososiem lub makrelą.

fretete
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 15min

Składniki

1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
1/3 kostki miękkiego masła,
4 fileciki anchois,
1 łyżka posiekanej szalotki,
1-2 łyżeczki kaparów (opcjonalnie),
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie),
1-2 łyżki posiekanych świeżych ziół (do wyboru: tymianek, pietruszka, kolendra, bazylia itp).
sól, pieprz i sok z limonki do smaku.

Do podania:
siekany szczypiorek,
awokado,
cząstki limonki.

Sposób przygotowania przepisu:

Tuńczykowe masło

  • 1. Wszystkie składniki z wyjątkiem masła zmiksować na gładka masę.
    Dodać masło, miksować chwilę do połączenia się składników, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce..
PPWS_09-2015

Porady

Żeby przyśpieszyć chłodzenie można je wstawić na 5 minut do zamrażarki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilśniadaniepasta do chleba

Komentarze

Podobne przepisy

bób smażony na maśle

Dodane przez: Koronowianka

BÓB SMAŻONY NA MAŚLE

Tego bobu nie ma się nigdy dość.Ten...

masło

Dodane przez: Martyna1991

Masło czosnkowe

Bardzo często zastępuję w mojej...

Masło paprykowe

Dodane przez: Cukiereczek

Masło paprykowe

Tak przygotowane masło stanie się...

masło ziołowo czosnkowe

Dodane przez: Magda_Z

Masło ziołowo-czosnkowe

Pyszne i aromatyczne domowe masło....

Rydze duszone na maśle

Dodane przez: PaulinaGotuje

Rydze duszone na maśle

Tak przyrządzać rydze nauczyła...

image-1eqmwpp

Dodane przez: aneczka1990

Masło bananowe

Proste w przygotowaniu i smaczne.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE