Tuńczykowe masło

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Pyszne smarowidło, dobre do pieczywa pełnoziarnistego, grzanek, tostów lub bagietki. Potrzebne będą: masło, tuńczyk w sosie własnym, przyprawy, inne ulubione dodatki i 5 minut na przygotowanie. Można je również przygotować z wędzonym łososiem lub makrelą.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
    1/3 kostki miękkiego masła,
    4 fileciki anchois,
    1 łyżka posiekanej szalotki,
    1-2 łyżeczki kaparów (opcjonalnie),
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę (opcjonalnie),
    1-2 łyżki posiekanych świeżych ziół (do wyboru: tymianek, pietruszka, kolendra, bazylia itp).
    sól, pieprz i sok z limonki do smaku.

    Do podania:
    siekany szczypiorek,
    awokado,
    cząstki limonki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty

Tuńczykowe masło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki z wyjątkiem masła zmiksować na gładka masę.
    Dodać masło, miksować chwilę do połączenia się składników, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce..

Porady

Żeby przyśpieszyć chłodzenie można je wstawić na 5 minut do zamrażarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować