Tatar z wędzonego łososia

0 (0 ocen)

  • 20 min

Lekka przekąska

  • 20 min

Składniki:

  • Paczka łososia wędzonego,oliwa,cytryna,koperek swieży,kawałek czerwonej cebuli,pora,pomidora,2 pieczarki marynowane ,ogorek konserwoy,papryka czerwona,sól , pieprz.

Tatar z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia siekamy na małe kawałk,dodajemy oliwy troche ( nie za dużo ) soku z cytryny,pieprz,sól ja niekiedy dodaję troszeczkę przyprawy Maggi , troche swieżego koperku.Warzywa kroimy w drobną kosteczke ,układamy łososia na środku a w koło według uznania nasze kolorowe warzywa :) . Podawać z chlebem lub chrupiącymi grzankami Smacznego.

Porady

Najlepiej jeść odrazu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy