Tatar z sarniny

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Szlachetny w smaku tatar z sarniny.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g mięsa z sarny, najlepiej polędwiczki
    mała cebula
    2 - 3 korniszony
    3 - 4 marynowane prawdziwki
    5 - 6 kaparów
    sól morska
    pieprz kolorowy
    sos worcestershire
    2 - 3 łyżki oleju rzepakowego
    2 - 3 łyżeczki musztardy

    5 - 6 świeżych żółtek z jaj od szczęśliwych kur
    natka pietruszki do posypania

    grzanki z bułki do podania

Tatar z sarniny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso dokładnie oczyszczamy z błon.
  • mięso 2. Mięso drobno siekamy za pomocą ostrego noża.
  • mięso i warzywa 3. Do mięsa dodajemy drobniutko posiekane: prawdziwki, korniszony, cebulkę i kapary. Wlewamy olej i musztardę. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i sosem worcestershire. Dokładnie mieszamy.
  • tatar. 4. Mięso dzielimy na 5-6 porcji. W każdej robimy wgłębienie, w które ostrożnie wkładamy żółtko. Podajemy z grzankami z pszennej bułki.

Porady

Przepis na bułki: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mleczno-maslane-bulki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy