Kruche tartaletki połączone z pysznymi malinkami z naszego ogrodu, galaretką i delikatną masą. Pomysł na tartaletki powstał na prośbę dzieci o coś słodkiego. Moim małym smakoszom przypadły do gustu, więc polecam.
Składniki:
- 18 spodów do tartaletek
- 1 galaretka malinowa
- 500 ml śmietany kremówki
- 2 śmietan-fixy
- 3 łyżki cukru pudru
- 100 g białej czekolady
- 3 kostki mlecznej czekolady
- 35 dag malin.
Tartaletki z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Galaretkę rozpuszczamy w 350 ml wrzątku, odstawiamy do stężenia. Na tartaletki wykładamy maliny, zalewamy tężejącą galaretką.
2. Białą czekoladę rozpuszczamy z 3 łyżkami kremówki. Resztę kremówki ubijamy ze śmietan-fixami i cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną czekoladę i razem mieszamy.
3. Szprycą wyciskamy krem, dekorujemy malinami i mleczną czekoladą startą na tarce o dużych oczkach.
Komentarze