Szynka pieczona z pesto

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna szynka. Podczas pieczenia aromat roznosi się po całym domu.

Składniki:

  • 1 kilo szynka
    0,5 słoiczka pesto
    0,5 główki czosnku
    do smaku bazylia
    do smaku oregano
    do smaku pieprz czarny mielony
    do smaku pietruszka suszona
    sól
    do smaku papryka ostra mielona
    do pieczenia olej roślinny

Szynka pieczona z pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę dzień wcześniej zamarynować w ziołach, pesto, czosnku (drobno posiekanym) i odrobinie oleju.
    Na następny dzień przełożyć do brytfanny, dolać około 4 łyżki oleju roślinnego i piec około półtorej godziny w 180 stopniach. Co około 20 min polewać wytwarzającym się z mięsa tłuszczem.

Komentarze

Podobne przepisy