Mój mąż mówi, że to najlepszy kebab na świecie. Przedstawiony przepis na kebab jest prosty w wykonaniu, a naprawdę smakuje wyśmienicie. W kebabie najważniejszą rzeczą jest sos.
Szybki, smaczny kebab na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę, smażymy na oleju i przyprawiamy przyprawą gyros.
2. Ogórek i kapustę pekińską kroimy w kawałki.
3. W misce mieszamy majonez, keczup, jogurt naturalny. Do tego dodajemy czosnek wyciśnięty przez praską (można i drobniutko nożykiem pokroić) i sól według uznania.
4. Na połowie talerza kładziemy kapustę pekińską. Na kapustę kładziemy ogórek. Na warzywa kładziemy usmażoną pierś z kurczaka i polewamy obficie sosem. Najlepiej smakuje z frytkami, ale jak ktoś nie przepada za frytkami, to można zrobić na całym talerzu.
Komentarze