Szparagi zielone prażone

  • wyświetlono: 156 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szparagi w tej postaci zachowują swoje walory smakowe,dodatkowo delikatny smak masła i odrobina soli,obłędnie pyszne.Są chrupiące i można je jeść bez przerwy.

23ewelina
  • 5 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

1,5 kg szparagów zielonych
pół kostki masła
pół łyżeczki soli

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Szparagi zielone prażone

  • 1. Szparagi grubsze obrać,cienszych nie trzeba.Umyć.Przekroić na pół.
    2.Na patelni roztopić masło,partiami wrzucać szparagi,prażyć około 8-10 minut.
    3.Po wyciągnięciu na talerz delikatnie posolić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

masłosólszparagi zielone
 

Komentarze

Podobne przepisy

Prażone pestki dyni z solą

Dodane przez: trzpiotkawkuchni

Prażone pestki dyni z solą

Prosty pomysł na wciągający smakołyk...

Śledzie zielone

Dodane przez: Goszka

Zielone śledzie

Wigilijne zielone śledzie w orzeźwiającej...

szparagi w szynce

Dodane przez: 89blondyna89

Szparagi w szynce szwardzwaldzkiej

W Polsce niestety szparagi są niedoceniane...

Szparagi z pistacjowym pesto

Dodane przez: Kloruś

Szparagi z pistacjowym pesto

Propozycja smacznej i lekkiej przystawki...

Smażone krewetki ze szparagami

Dodane przez: PolskaGotuje

Smażone krewetki ze szparagami

Lekkie, szybkie w przygotowaniu,...

Grillowane szparagi z boczkiem

Dodane przez: GabaS

Grillowane szparagi z boczkiem

Szparagi to idealne rozwiązanie...