REKLAMA

Szparagi zielone prażone

wyświetlono: 345 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 1

Szparagi w tej postaci zachowują swoje walory smakowe,dodatkowo delikatny smak masła i odrobina soli,obłędnie pyszne.Są chrupiące i można je jeść bez przerwy.

opublikowany: 06.05.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg szparagów zielonych
    pół kostki masła
    pół łyżeczki soli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Szparagi zielone prażone?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi grubsze obrać,cienszych nie trzeba.Umyć.Przekroić na pół.
    2.Na patelni roztopić masło,partiami wrzucać szparagi,prażyć około 8-10 minut.
    3.Po wyciągnięciu na talerz delikatnie posolić.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Szparagi zielone prażone wg 23ewelina Dodane przez: rena123

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: rena123 portret

Zielone szparagi z piekarnika

Najprostszy sposób przyrządzenia zielonych szparagów.

kategoria: Przystawki Dodatki Przekąski opublikowany: 10.06.2014 | wyświetlono: 10535 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Babcia Tereska Babcia Tereska

ZIELONE SZPARAGI DO OBIADU

Zielone szparagi do obiadu - danie dla miłośników szparagów.

kategoria: Sosy sos serowy Dodatki opublikowany: 31.05.2014 | wyświetlono: 23227 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE