Szparagi zielone prażone

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szparagi w tej postaci zachowują swoje walory smakowe,dodatkowo delikatny smak masła i odrobina soli,obłędnie pyszne.Są chrupiące i można je jeść bez przerwy.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg szparagów zielonych
    pół kostki masła
    pół łyżeczki soli

Szparagi zielone prażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi grubsze obrać,cienszych nie trzeba.Umyć.Przekroić na pół.
    2.Na patelni roztopić masło,partiami wrzucać szparagi,prażyć około 8-10 minut.
    3.Po wyciągnięciu na talerz delikatnie posolić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy