Szparagi z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna kolacja zaledwie w kilka chwil...

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek szparag
    6 jaj
    2 laski kiełbasy drobiowej
    1 zielona papryka
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól
    pieprz
    chilli

Szparagi z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy szparagi w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Układamy na talerzach.
  • 2. Podsmażamy kiełbaskę pokrojoną w plasterki na patelni. Wyciągamy.
  • 3. Na patelnię wbijamy jajka. Smażymy kilka minut pod przykryciem. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką,
  • 4. Paprykę kroimy w paseczki. Układamy wszystko na talerzach i posypujemy obficie siekanym szczypiorkiem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy