Szaszłyki z boczkiem i cebulą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Zamiast tradycyjnych kotletów- kolorowe, fantazyjne danie, dzięki którym obiad będzie oryginalny i pełny zdrowych warzyw. Świetnie pasują do ziemniaczków i mizerii z zielonego ogórka.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka; czerwona i żółta papryka; cebula czerwona, pół boczku wędzonego; sok z 1 cytryny; łyżka miodu; 2 zmiażdżone ząbki czosnku; łyżka oleju; sól; pieprz, papryka mielona; majeranek

Szaszłyki z boczkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. warzywa i mięso pokroić na kawałki, zalać mieszanką soku z cytryny, czosnku, miodu, oleju i majeranku, a następnie włożyć do lodówki na godzinę. Nabić na szpadki. Piec przez 20-30 min w 200 stopniach.

Porady

Boczek i cebulę można zastąpić ugotowaną kukurydzą.

Komentarze

Podobne przepisy