Szarlotka na zimno

  • wyświetlono: 323 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Zachwyca moich bliskich. Jest w sam raz na spotkania ze znajomymi.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Agnieszka Mrozek, Zarębki
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● budyń śmietankowy
● 6 łyżek żelatyny
● 2 łyżki masła
● 1/2 l mleka
● 5 łyżek cukru pudru
● 1/2 kg winnych jabłek
● bita śmietana

Sposób przygotowania przepisu:

Szarlotka na zimno

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy
    w 8 łyżkach mleka. Budyń
    gotujemy z resztą mleka
    według przepisu na opakowaniu.
    Mieszamy z masłem.
    Studzimy.
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy.
    Budyń miksujemy
    z cukrem pudrem i żelatyną.
    Dodajemy jabłka. Masę
    przekładamy do natłuszczonej
    tortownicy. Chłodzimy
    2 godziny. Dekorujemy
    bitą śmietaną.
PPWS_06-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkaDESERY DLA ŁASUCHÓW

Komentarze

Podobne przepisy

Szybki jabłecznik

Dodane przez: kasia2570

Szarlotka na ,,sucho"

Bardzo szybkie w wykonaniu i na...

Sernik owocowy na zimno.

Dodane przez: weronika63

Sernik owocowy na zimno

Smaczny, prosty w przygotowaniu...

sernik na zimno

Dodane przez: iziona

Sernik na zimno

Zdecydowanie jest to najlepszy...

szarlotka

Dodane przez: izaa_a

szarlotka na kruchym cieście...

Szarlotka to smaczne ciasto

Pastelowy sernik na zimno

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Pastelowy sernik na zimno

Jest kolorowo i pastelowo...a do...

truskawkowiec

Dodane przez: wiola

Truskawkowiec na zimno

Pyszny deser na zimno. W sam raz...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE