Świderki z kiełbaską, bakłażanem i pomidorami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cóż, nasz jadłospis głównie makaronem stoi... ;)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - makaron świderki: 500 gramów
    - kiełbaski grillowe: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - mały bakłażan: 1 sztuka
    - pomidor: 3 sztuki
    - przecier pomidorowy: 0.5 szklanki
    - sól, pieprz do smaku: 2 szczypty
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - tarty parmezan: 4 łyżki
    - bazylia - kilka listków do dekoracji: 1 sztuka

Świderki z kiełbaską, bakłażanem i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Świderki z kiełbaską, bakłażanem i pomidorami 1. Na oliwie podsmażyć drobno posiekane cebulę i czosnek, dodać pokrojoną w kostkę 1 cm kiełbaskę i tak samo pokrojonego bakłażana, podsmażyć.
    Pomidorki sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię, podlać przecierem i poddusić jakieś 15 minut.
    W tym czasie ugotować makaron, odcedzić, wrzucić do makaronu, posolić i popieprzyć do smaku.
    Podawać posypane parmezanem i udekorowane bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy