Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

Duża porcja witamin a zarazem pyszna surówka do obiadu.

Składniki:

  • - 0,5 kg kapusty kiszonej
    - 1 duża marchewka
    - 1 duże jabłko
    - 1 mała cebula
    - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - ok. 7 łyżek oleju
    - cukier
    - pieprz.

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy, kroimy drobniej i przekładamy do miski.
  • 2. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy. Dodajemy olej. Doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy