Surówka z kiszonej kapusty

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Surówka z kiszonej kapusty

  • Łatwy

Składniki:

  • - Kiszona kapusta: 50 dekagramów
    - marchewka: 1 sztuka
    - cebula: 0.5 sztuki
    - sól i pieprz (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - olej (lub oliwa z oliwek): 3 łyżki
    - jabłko: 1 sztuka

Surówka z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiszoną kapustę, odcisnąć i pokroić. Włożyć do dużej salaterki.
    Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, umyć. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Jabłko, marchewkę i cebulę dodać do kapusty, polać olejem, Przyprawić do smaku solą,pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy