Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowa i smaczna - idealna jako dodatek do drugiego dania - polecam.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała kapusta pekińska
    2 średnie marchewki
    1 jabłko
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    świeża natka
    sok z cytryny do smaku
    szczypta soli morskiej do smaku
    pieprz świeżo zmielony
    szczypta cukru

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińska pokroić drobno. Marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Składniki wymieszać ze sobą. Dodać majonez i jogurt i posiekana świeża natkę. Przyprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Schłodzić,
    smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy